top of page

Eendracht Elene Grotenberge

ELENE-GROTENBERGE B (3de C)

Een club die de laatste jaren een ferme opmars kende is Elene-Grotenberge (EEG). Een fraaie accommodatie, 2 kunstgrasvelden + mooie kleedkamers en kantine en daarbovenop 2 ploegen die in de lift zitten. Naast de eersteprovincialer vertoeft de B-ploeg ondertussen in 3de provinciale. Ook hier kreeg ik de voorzitter bereid tot een interview. Aan het woord ... Koen Mons:

mezelf even kort voorstellen, koen mons, 48 jaar, klassiek geschoold bij de paters te dendermonde in de latijn-wetenschappen en sinds 1996 in de voetsporen getreden van mijn vader als zelfstandige uitbater van een slagerij en voedingswinkel (familiezaak sedert 1908), in mijn jeugdjaren een paar seizoenen gevoetbald bij ksv sottegem(was eigenlijk meer gebeten door de wielermicrobe) en eigenlijk voor de rest niets meer met het voetbal te maken gehad tot op het moment dat mijn zoon in 2011 beginnen voetballen is bij eendracht grotenberge, in 2015 ben ik dan uiteindelijk voorzitter geworden van EEG

1. Wat is de precieze visie achter de B-ploeg die ondertussen uitkomt in 3de provinciale?

- visie:onze B-ploeg is eigenlijk een opleidingsploeg voor onze eigen opgeleide jeugdspelers, op deze manier geven wij hen de kans om ervaring op te doen bij een eerste ploeg wat toch nog steeds een groot verschil is met belofteploeg, aangezien we nog maar enkele jaren bezig zijn met een degelijke jeugdwerking kunnen we onze B-ploeg nog niet voor de volle 100% procent voorzien van eigen opgeleide jeugdspelers

2. Worden er soms ook doelgerichte transfers gedaan voor de 3de provincialer en gaan daar bepaalde criteria mee gepaard?

- voor onze B-ploeg doen we uitsluitend transfers van jonge spelers voor die posities waar we niet direct een eigen jeugdspeler voor hebben of waar de concurrentie met een jeugdspeler zeer laag is, jaar na jaar doen we trouwens minder transfers voor onze B-ploeg omdat we stilaan de vruchten beginnen te plukken van onze verbeterde jeugdopleiding (nog maar pas sinds 2 seizoenen kunnen we provinciaal jeugdvoetbal brengen)

3. Leeft de ambitie om op termijn ook met de B-ploeg hogerop te klimmen of is het eerder de bedoeling om binnen dit gezond financieel klimaat te blijven en is promotie, zelfs op lange termijn, geen doel?

- met onze B-ploeg hebben we geen uitgesproken ambitie om hogerop te gaan, eerst en vooral moet dit een ploeg worden die voor 100% uit eigen opgeleide jeugdspelers bestaat, deze spelers kunnen zich in derde provinciale in de kijker spelen van bvb tweede provinciale clubs of, indien zij het talent en geduld hebben eventueel nog doorstromen naar onze A-kern, doch, stiekem hoop ik dat we in de toekomst toch eens kunnen meedraaien in de top van het klassement en misschien meer..... maar dit zal onze visie en werkwijze met onze B-ploeg geenszins veranderen

4. Welke tips kan je vele andere clubs geven die twee fanionploegen in competitie brengen want vaak zien we dat de B-ploegen het bijzonder moeilijk hebben ... zelfs in 4de prov ...?

- zorg dat je een uitgesproken en duidelijke visie voor ogen hebt met je B-ploeg, bvb geen B-ploeg oprichten om je overtollige spelers in kwijt te kunnen, behandel je teams evenwaardig!!! B-team, belofteploeg, ...... zijn ploegen die binnen een gezonde club-structuur van even groot belang zijn als het A-team en zorg voor voldoende ondersteuning en de juiste sportieve omkadering van je B-team Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, bril

bottom of page